Pages

Kenapa Shaklee Tak Ade STOKIS?



Bila kawan-kawan nampak kami makin maju dalam Shaklee, sokmo-sokmo dia orang bagi nasihat "ko takmo bukak stokis ke?". Manakan tidak. Banyak je syarikat direct selling yg tumbuh mcm cendawan lepas hujan di Malaysia ni ada stokis. Siap galakkan pengedar-pengedarnya jadi stokis terus.

Bila ada stokis ni, apa yang biasanya kita dengar? antara stokis mula mainkan harga. Kalau syarikat dah tetapkan harga RM10, stokis ni relax je turunkan ke RM8.

Akibatnya, pengedar kecil-kecilan terpaksa tanggung rugi. Sebab, diorg ambik daripada stokis lain (yg harganya takde discount). Alih-alih stokis lain selamba je pancung.

Lebih dahsyat, kalau report ke syarikat induk, mereka tak buat apa-apa pun. siap respon "itu strategi stokis masing2". Sebab daripada syarikat sampai lah ke stokis, masing-masing nak untung cepat. Bukan nak bangunkan bisnes yang build to last.

Shaklee memang tak ade stokis. Kaya macam mana pun, tak akan dapat lesen stokis daripada Shaklee. Kalau korang dengar ada stokis dekat mana-mana tu, illegal punya tu. Sila report. tapi jangan la branch Shaklee pun korang cop stokis illegal. Dah hafal kan senarai branch shaklee?

Shaklee bukan saja tak ade stokis, tapi sangat-sangat menjaga supaya tak ade pengedar-pengedar yang main-mainkan harga. Buktinya, berapa banyak yang dah rank Master pun kena terminate sbb buat kerja gila ni. Malah shaklee siap terang-terang declare, "jual harga retail kepada yg bukan ahli. Harga ahli hanya untuk yang dah jadi ahli sahaja".

Mana ada syarikat lain macam ni punya strict?

Prinsipnya mudah. Supaya, semua orang memiliki peluang yang sama. Tak ade lah hanya sebab kami dah master; mentang-mentang bonus dah banyak sampai boleh borong satu branch Shaklee, lepas tu suka suki je jual vita-c RM1 sebotol.

Sebab tu best buat biz Shaklee ni.

Prinsip Shaklee Build to Last, bukan asalkan sales masuk cepat. Jadi kita semua memiliki peluang yang sama. Kalau orang lain boleh berjaya, kita dah takde alasan kenapa tak jadi macam mereka.


Dimana Shaklee Berada

Ibu Pejabat Shaklee ( HQ ) :


Level 9, The Pinnacle, Persiaran Lagoon, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.

Tel: 603-5622 3188 Fax: 603-5622 3099

Senarai Branch @ Cawangan Shaklee :


  • Sabah

Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.

Tel: 6088-393 848 Fax: 6088-393 851

  • Johor
14, Jalan Molek 1/10, Taman Molek,
81100 Johor Bahru.

Tel: 607-352 5188 Fax: 607-352 4188


  • Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.

Tel: 609-747 8688 Fax: 609-747 7711

  • Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.

Tel: 605-241 8260 Fax: 605-241 8263

  • Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.

Tel: 603-4142 1067 Fax: 603-4142 1027

  • Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Tel: 604-383 8261 Fax: 604-383 8560

Kalian boleh kunjungi HQ @ Branch di atas untuk membeli belah product shaklee @ daftar ahli.

Susah.? Tak ada masa.? Tak apa. Wassup saya, saya boleh membantu anda daftar ahli dan juga membuat belian.  Farah : 011 277 94946